Остров на имагинацијата | Imagination Island (2016)

Проектот „Остров на имагинацијата“ е седуммесечен проект чијашто цел е да создаде инспиративен простор за искуства, учење и дебата за учениците од основните училишта од Скопје. Убедени сме дека преку користењето на уметностите и културата можеме да ја засилиме креативноста која веќе постои во заедниците, особено кај децата и младите, и да изградиме мрежи и […]

Skopje Wanders (2015 – )

Skopje Wanders е проект посветен на сите вљубеници во љубопитноста и талкањето. Нуди содржини кои им помагаат на патувачите и локалците да се впуштат во разговор со градот (Скопје). Проектот започна како инстаграм галерија на фотографии направени со мобилен телефон во февруари 2015-та со цел да ги забележи речиси невидливите глетки низ Скопје и токму […]

Друштвото на јавачите на фантазијата | The Society of Imagination Riders (2015)

„Друштвото на јавачите на фантазијата“ беше четиримесечен проект кој беше имплементиран во соработка со Јазичниот центар „Вортекс“ од Скопје, а неговата цел беше да ги вклучи учениците (на возраст од 8 до 10 години) во простор за искуства и дебата каде што тие работеа на своите креативни проекти. Учениците работеа на неделни „истражувања“ (креативни активности […]