Остров на имагинацијата | Imagination Island (2016)

Проектот „Остров на имагинацијата“ е седуммесечен проект чијашто цел е да создаде инспиративен простор за искуства, учење и дебата за учениците од основните училишта од Скопје. Убедени сме дека преку користењето на уметностите и културата можеме да ја засилиме креативноста која веќе постои во заедниците, особено кај децата и младите, и да изградиме мрежи и […]

Друштвото на јавачите на фантазијата | The Society of Imagination Riders (2015)

„Друштвото на јавачите на фантазијата“ беше четиримесечен проект кој беше имплементиран во соработка со Јазичниот центар „Вортекс“ од Скопје, а неговата цел беше да ги вклучи учениците (на возраст од 8 до 10 години) во простор за искуства и дебата каде што тие работеа на своите креативни проекти. Учениците работеа на неделни „истражувања“ (креативни активности […]

Бавни искуства | Slow Experiences

| 12 март – 31 мај | | применливо во кој било град | Skopje Wanders и Асоцијацијата за креативно талкање „Самоник“ ве покануваат да го поканите градот (кој било град, не мора да биде Скопје) на рандеву. Во случајов, Skopje Wanders и Асоцијацијата за креативно талкање Самоник се јавуваат во улогата на стројници, односно […]